Marina Popescu
– PROFESOR PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT PREŞCOLAR –

Visam de mică să am în jurul meu mulți copii atunci când voi ajunge mare. Și-mi plăcea tare mult să fiu înconjurată de omuleți mitititei… să-i drăgălășesc, să-i îngrijesc.

Școlile studiate nu s-au îndreptat de la bun început către acest domeniu, al educației. Până într-o zi, când…oportunitatea a apărut! Ziua când planul pus la naftalină de destin mi-a ieșit în cale!

Și din acea zi, minunile și zâmbetele au început să apară! Fiecare zambet, fiecare îmbrățișare, fiecare “perluță” spusă de cei mici, orice stâlcire de cuvinte aduce magie în viața mea. De aceea, iubesc ceea ce fac. Fiecare zi este o nouă provocare, cu noi surprize.

Îi ador când își mărturisesc și arată sentimentele către mine! Și iubesc sentimentul atunci când “miss” este înlocuit cu “mami” din greșeală, una din cele mai iubite ființe din viața lor.

Fiecare serbare aduce emoții de nestăpânit! Iar fiecare sfârșit de an școlar aduce mulțumirea pentru toate eforturile depuse de noi: de mine și de cei mici.

Lumea copiiilor este una fascinantă, în care descoperi lucruri la care nici nu te-ai fi gândit!

“Să fii copil, e-un lucru serios! Nimic pe lume nu-i mai frumos! Poți să zâmbești și ai noroc! Când ești copil viața-i un joc!”