Ioana Constantin
– director educațional –

Alături de Comenius, Aristotel, J.J.Rousseau, Pestalozzi sau Constantin Noica am descoperit arta pedagogiei. Astăzi mă ghidez după teoriile constructiviste, dar mai ales după ideile dezvoltate de Howard Gardner, autorul teoriei inteligențelor multiple. Sunt licențiată în Științele Educației, absolventă a unui masterat didactic, actualmente doctorand în cadrul Universității București și student anul II în cadrul Facultății de Istorie. Sunt cercetător științific, formator național, dezvoltator de curriculum școlar pentru învățământul primar (având o contribuție și la elaborarea programelor în vigoare pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV), autor a numeroase articole de specialitate în publicații naționale și internaționale.

Cu experiență de lucru atât cu copiii (de toate vârstele), cât și cu adulții mă implic în schimbarea de paradigmă în educație alături de echipa Grădiniței Happy Planet Kids pentru ca oricând aceasta să reprezinte locul care îi pregătește pe copii pentru viitor, pentru o școală care poate dezvolta competențele cheie atât de necesare societății actuale.

Nu mă ghidez după citate, dar sunt convinsă că în cuvintele din cercetările derulate de Howard Gardner putem identifica elemente de sprijin necesare schimbării în bine a învățământului românesc: „Cel mai bun mod de a acumula o mulțime de informații este să înveți să citești și să-ți placă să citești, să devi curios în legătura cu lumea, să pui întrebări și să experimentezi în efortul de a găsi răspunsuri, adică să devii constructivist la vârstă timpurie.” ( Howard Gardner )