Emilia Boerescu
– profesor pentru invatamant prescolar –

Încă de mică mi-am dorit să devin educatoare. Am reușit să-mi împlinesc visul în urmă cu 23 de ani când am absolvit Școala Normală Elena Cuza, cu specializarea “educatoare”. De atunci mi-am dedicat tot timpul muncii cu preșcolarii, doarece sunt convinsă că vârsta preșcolară este temelia educativă a întregii vieți. Am urmat apoi cursurile la Facultatea de Limbă și Literatură străină, dar și alte specializări și perfecționari continue în pedagogia învățământului preșcolar.

Iubesc copiii și ei sunt cei care îmi aduc satisfacții sufletești. Mă simt onorată să știu că, așa cum copilăria este inima tuturor vârstelor, așa și educatoarea este ca o “mamă” ce îndrumă primii pași ai copiilor spre viață și cunoaștere.

Sunt o fire pozitivă, calmă și pasionată de meseria mea. Am ales să-mi exprim pasiunea de a lucra cu cei mici, de a-i ajuta să învețe lucruri noi și să descopere tainele cunoașterii, într-o atmosferă plăcută și prietenoasă.

“A educa înseamnă a semăna cu înțelepciune și a culege cu răbdare”. Augusto Cury

“Educația și învățarea înseamnă spectacol. Asocierea educației cu ideea de spectacol are în vedere și bucuria care trebuie să le însoțească pe amândouă”. Solomon Marcus