“MUZICA ESTE GRAIUL IN CARE SE OGLINDESC FARA PUTINTA DE PREFACATORIE INSUSIRILE SUFLETESTI ALE COPILULUI”

Copilaria este perioada celei mai intense dezvoltari fizice si psihice a copilului.Varsta copilariei e apta nu numai de educatie in general dar si de educatie muzicala in special.

Muzica impresioneaza de timpuriu pe copii, ea producandu- le emotii placute si puternice. Prin imbinarea armonioasa a mijloacelor de realizare a educatiei muzicale (cantecul, jocul muzical, auditia muzicala ) si folosirea mijloacelor audio- vizuale putem contribui la consolidarea cunostintelor si a deprinderilor muzicale, la dezvoltarea dispozitiilor speciale care se vor transforma ulterior in aptitudini sau chiar talent. Cu cat copilul va fi mai atras spre muzica, cu atat mai mult el va deveni beneficiarul emotiilor artistice.

Educatia muzicala este o adevarata “terapie” pentru intelectul copiilor, muzica dezvoltandu-le o serie de procese psihice: gandirea abstracta, memoria, atentia, afectivitatea, vointa, sensibilitatea si gustul pentru frumos.

Muzica ii ajuta sa se relaxeze prin arta, cantecelele si jocurile facandu- i pe copii mai atenti la detalii, mai sensibili, veseli, vioi, disciplinati ,perseverenti si prietenosi.

Clubul notelor muzicale isi deschide portile catre o lume in care notele muzicale vor avea chip si zambet de copil.

Orele de muzica se vor transforma in momente de neuitat de care piticii isi vor aminti cu placere. Copiii vor fi mereu prinsi in vartejul notelor muzicale si a unei bune dispozitii si isi vor petrece timpul in mod artistic.

Clubul notelor muzicale ii incurajeaza pe toti iubitorii de muzica sa participe la crearea ei.