“A fost odata ca niciodata…” si cu asta a inceput copilaria fiecaruia dintre noi. Copilaria este perioada magica si fundamentala a dezvoltarii creative a personalitatii fiecaruia. Acum, copilul este fascinat de cuvinte, de povesti si legende.

Povestile ii fascineaza pe cei mici, le capteaza atentia, ii fac sa se implice , sa se viseze eroi care inving totdeauna , ii invata de fapt sa aprecieze situatiile si lucrurile pozitive, ii invata sa aprecieze si sa se ancoreze in realitatea inconjuratoare. Dar copilul poate intelege ca o carte de povesti este ca o “casuta cu povesti” identificand-o cu un taram magic, de care el se simte atras si pe care vrea sa-l descopere.

In “Casuta cu povesti” copiii descopera multe lucruri noi. Intra in “pielea” personajelor, rezolva situatii problema, creaza , invata sa comunice corect (sa asculte si sa formuleze mesaje). Ghicitorile, proverbele, poezioarele hazlii, textele cu continut satiric si umoristic ii permit copilului sa se destinda, sa participe cu placere si interes la acest gen de activitate de grup.

Urmarim prin multitudinea si diversitatea textelor ca cei mici sa descopere informatii noi, sa fie capabili sa valorifice cunostintele dobandite, sa redea continutul unui text, sa identifice mesajul transmis de autor, sa se relaxeze si treptat, sa constientizeze cum cuvintele, frumusetea si expresivitatea lor ii fac mai rabdatori si mai dornici sa asculte textele literare.