Clubul a luat naştere pornind de la premisa ca oamenii in general şi copiii in mod special , sunt stapaniti de dorinta de a cunoaşte şi de a dezlega tainele a tot ceea ce inseamna nou, de a cauta şi cerceta, de a intreba.

Toti copiii au o curiozitate extraordinara fiind dornici de a gasi explicaţii unor fenomene care le trezesc sentimente de admiraţie sau indignare.

“ De ce cad frunzele? De ce se ascund gâzele iarna? De ce pleacă păsările de la noi? De ce e zi? De ce e noapte? De ce nu pot sa zbor ?”

Sunt întrebări la care copiii doresc răspunsuri şi insistă pe lângă părinţii lor să le primească. Dorim să le răspundem, dorim să îi ajutăm să pătrundă tainele naturii şi lucrul acesta îl putem face prin intermediul Clubului „Curiozităţi din lumea largă”.

Astfel îi ajutăm să observe şi să investigheze realitatea înconjurătoare, să-şi exprime propriile păreri şi gânduri, să devină sensibili la frumos şi să ştie să-l aprecieze atât pe cel din natură cât şi pe cel creat de om. Mediul înconjurător îi dă copilului posibilitatea de a veni mereu în contact cu ceva nou pentru el, de a descoperi lucruri care îi stârnesc curiozitatea, dorinţa de a le înţelege şi de a le cunoaşte mai bine.