Parenting

Parenting – arta de a fauri oameni


       Cum sa fiu un parinte bun? O mama buna? Un tata bun? Ce este mai bine pentru copilul meu? Cum sa cresc un copil fericit? Unde am gresit? Oare este corect? Cum fac fata unor comportamente “problematice” (loveste, musca, fura, se izoleaza etc. )? Cum trebuie sa gandesc ca parinte pentru a fi capabil sa-l inteleg pe cel mic, sa-i dau libertatea de care are nevoie, sa nu ii dau mai mult decat are nevoie, sa comunic intr-un mod constructiv cu el? Cum sa cresc un copil sanatos, armonios si echilibrat?


     “Ca parinti rolul nostru este sa raspundem nevoilor copiilor nostri si nu dorintelor lor. O dorinta are nevoie sa fie recunoscuta, inteleasa, uneori valorizata si nu neaparat realizata.”  Jaques Salome 


      Sa le intelegem personalitatea, sa le crestem increderea in fortele proprii, stima de sine, sa-i motivam si sa le intarim comportamentele pozitive pot reprezenta repere  in atingerea obiectivului final si indeplinirii cu succes a misiunii de parinte, aceea de a crea OAMENI.
        Rapunsurile la intrebari si, in plus, ne vor oferi informatii utile si vor contura cu mai multa claritate conceptul de “parenting”, privit ca o modalitate de crestere, dezvoltare, ingrijire si educare a copiilor nostri, o abordare creativa  in ce priveste dezvoltarea fizica, emotinala, sociala, intelectuala a celui mic inca de la nastere si pana la maturitate.