Balul primaverii!

Balul primaverii!

24.03.2014

Balul primaverii!

Copiii gradinitei noastre s- au cam “saturat” de vremea mohorata de afara si au decis sa inlature iarna in stil nemtesc printr- un carnaval de neuitat : FASCHING!

Curiozitati Fasching

• Fasching (Karneval, Fastnacht) este o sarbatoare, un sezon festiv de mancare si distractie celebrata in stil mare in Germania, Elvetia si Austria in luna martie inainte de inceperea Postului Mare si reprezinta nasterea naturii la o noua viata.

• Obiceiurile dateaza de peste 400 de ani si isi au originea in ritualuri antice pentru alungarea iernii. Tobe , clopote, fluiere sunt folosite pentru a alunga mohoratul anotimp iar mastile sunt purtate pentru a speria spiritele rele.

• Carnavalul de la Basel (Basler Fastnacht) este considerat unul dintre primele 10 festivaluri de acest tip din lume. Ca in cazul oricarui alt carnaval Fastnacht incanta prin costumele inventive si prin cantitatea incredibila de confetti folosita.Istoricii locali sustin chiar ca acesta este locul in care confetti a fost inventat.

• Fastnacht dureaza mai multe zile si cuprinde diferite parade si petreceri atat pe timp de noapte cat si pe timp de zi. In Basel, la ora 04.00 dimineata toate luminile se sting in oras iar participantii (peste 10.000) merg pe jos pe strazi cu felinare frumos pictate, costume si masti. Parada este insotita de tobosari, piccolo- fluiere. Festivalul continua timp de trei zile cu evenimente, spectacole pentru copii.

• Toate felinarele sunt expuse de luni seara pana miercuri dimineata pe Münsterplatz (Piata din fata de la Basel Münster) si sunt aprinse seara.

• Expozitia de felinare este mentionata ca cea mai mare expozitie de arta in aer liber a lumii.

Pentru poze, click aici!