Evelin Brânzei

Evelin Brânzei

- profesor pian -

Pasiunea pentru muzică am descoperit-o de mică, mergând cu mama la concertele simfonice date de Filarmonica din Bacău, visând să ajung şi eu într-o zi pe scena Ateneului. Dar visul a prins contur în momentul în care am cunoscut-o pe cea care avea să îmi fie profesoară de pian până la terminarea liceului, am ştiut că asta vreau să devin, profesoară de pian, că vreau să învăţ la rândul meu copiii să cânte la acest instrument cu sunete frumoase, să îi îndrum şi să îi acompaniez în descoperirea lumii muzicale. Am păstrat astfel visul, urmând paşii de şcolarizare şi mai ales îndrumările tehnice, dar şi de suflet ale doamnelor profesoare. Am înţeles în timp că: „Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereţii, viaţă şi veselie tuturor lucrurilor.” (Platon)
Am absolvit, ca şefă de promoţie, Liceul de Artă “George Apostu” Bacău, studiile le-am continuat la Facultatea de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sectiile pian şi clavecin, urmate de un master în “Stilistică interpretativă” în cadrul aceleiaşi facultăţi.
Din 2010 sunt profesor de pian la Grădiniţa Happy Planet Kids şi la Şcoala Pro Ingenio, unde organizez cu mult drag mini-recitalurile anuale, Concursul de Pian Allegro Pro Ingenio si Festivalul Artelor.
Sunt perseverentă şi optimistă şi cred cu tărie că, mai ales când eşti copil, ai nevoie de visuri şi mentori. Încerc permanent să fiu la înălţimea mentorilor pe care i-am avut şi să transmit cel puţin atât cît mi-a fost transmis cu dragoste şi profesionalism.

„Muzica porneşte de la inimă şi se adresează inimilor”. (George Enescu)